Q&A

Mitä kuvaan?

Tällä hetkellä kuvaan aikuisten potretteja, kuten esimerkiksi valmistujais-, vuosipäivä-, ja hääpotretteja. Lisäksi teen mielelläni odotusajankuvauksia ja erilaisia henkilökuvauksia.

Lapsien osalta vastasyntyneen kuvaus kuuluu palveluihini, kuten myös puolivuotiskuvaus, jolloin paras aika kuvata on silloin, kun vauva on juuri oppinut istumaan. Ihania ovat myös parin-kolmen kuukauden ikäiset, suloiset vauvat, joten aina ei tarvitse odotella sitä puolen vuoden rajapyykkiä.

1-vuotiskuvauksia ja pelkkiä perhekuvauksia teen tällä hetkellä harvoin, mutta tulevaisuudessa tilanne voi muuttua. Vastasyntyneet ja pienet vauvat kuvaan tietysti perheineen!

Minne minua voi pyytää kuvaamaan?

Lähden kuvaamaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilaisiin lokaatioihin, kuten veden äärelle, niitylle tai vaikka keskelle kaupunkia. Melkein yhtä paljon kuvaan myös asiakkaiden kotona sillä varsinkin vastasyntyneiden kanssa se on yleensä se paras paikka. Studiokuvaus on mahdollinen keväästä 2020 eteenpäin osassa kuvauksia.

Pirkanmaan lisäksi minua voi pyytää kuvaamaan minne tahansa ja esimerkiksi Pääkaupunkiseudulla käyn edelleen kuvaamassa usein. Viikonloppuisin pystyn reissaamaan kauemmaksi – arkipäivien kuvaukset onnistuvat lähinnä Pirkanmaalla/ lähialueilla.

Kuvaan pääasiassa luonnonvalolla, joten kaikki sellaiset miljööt ovat käytettävissä, minne auringonvalo ylettyy. Suosikki ajankohta kuvauksille on auringonlaskun aikaan (kesä-syksy), mutta saamme kuvat otettua kellonajasta riippumatta.

Millainen on kuvaustyylini?

Kuvauksissa asiakkaat saavat minulta tarvittaessa tarkkoja neuvoja, miten he voivat kuviin asettua. Paras lopputulos saadaan, kun kuvattava keskittyy hyvään fiilikseen, puolisoonsa (jos esim. pariskuntakuvaus) ja miettimään iloa ja rakkautta ympärillään, jolloin kamera ja kuvattavana oleminen unohtuu. Loppujen lopuksi käsien asennolla on aika vähän merkitystä, kun kuvista välittyy aitoja tunteita, iloa ja läheisyyttä. Kuvauksissa laitan pariskunnat halaamaan ja pussaamaan – siihen kannattaa varautua! 😉

Vaatteiden osalta ohjeistan laittamaan päälle mieluiten vaaleita sävyjä erityisesti yläosaan. Toki kuvauspaikalla on merkitystä vaatevalintoja miettiessä – esimerkiksi syksyisissä miljöökuvauksissa voi hyvin pukeutua värikkäämmin! Liian hallitsevat kuosit (ruutu/raita) ja erilaiset logopaidat suosittelen jättämään kotiin sillä kuvia katsellessa ne vievät liikaa huomiota päähenkilöiltä, eli sinulta ja teiltä, eivätkä muutenkaan tue kuvatyyliäni. Mikäli haluat, voimme pohtia vaatevalintoja yhdessä.

Millä tavalla kuvaukseen voi valmistautua?

Soitan asiakkaalle useimmiten pari päivää ennen kuvausta ja annan muutamia ohjeita, miten kuvaukseen voi valmistautua. Pyrin pitämään kuvaustilanteen rentona ja positiivisena, jolloin kuvausta ei tarvitse jännittää.

Myöskään kotia ei tarvitse kuurata eikä ikkunoita pestä, sillä pölypallerot eivät kuvista erotu. Kotikuvauksissa voimme siirtää yhdessä joitain elementtejä pois kuvista tai huonekaluja sivummalle.

error: