Q&A

Mitä kuvaan?

Tällä hetkellä kuvaan aikuisten potretteja, kuten hää-, vuosipäivä- ja valmistujaispotretteja. Lisäksi teen tosi mielelläni odotusajan kuvauksia & boudoir- ja huomenlahjakuvauksia. Lapsien osalta vastasyntyneen kuvaus kuuluu palveluihini, kuten myös n. puolivuotiskuvaus (tai sitten, kun lapsi oppii istumaan). Ihania ovat myös pari-kolme kuukautta vanhat, suloiset vauvat, joten aina ei tarvitse odotella sitä puolen vuoden rajapyykkiä.

1-vuotiskuvauksia ja pelkkiä perhekuvauksia teen tällä hetkellä harvoin, mutta tulevaisuudessa tilanne voi muuttua. Vastasyntyneet ja pienet vauvat kuvaan tietysti perheineen!

Minne minua voi pyytää kuvaamaan?

Lähden kuvaamaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilaisiin lokaatioihin, kuten veden äärelle, niitylle tai vaikka keskelle kaupunkia. Melkein yhtä paljon kuvaan myös asiakkaiden kotona sillä varsinkin vastasyntyneiden kanssa se on yleensä se paras paikka. Studiota minulla ei tällä hetkellä ole, mutta toivon mukaan saan sellaisen jossain vaiheessa!

Pirkanmaan lisäksi minua voi pyytää kuvaamaan minne tahansa. Käyn edelleen tosi usein esimerkiksi Helsingissä kuvausreissuilla 🙂 Viikonloppuisin pystyn reissaamaan kauemmaksi – arkipäivien kuvaukset onnistuvat lähinnä Pirkanmaalla/ lähialueilla.

Kuvaan pääasiassa luonnonvalolla, joten kaikki sellaiset miljööt ovat käytettävissä, minne auringonvalo ylettyy. Suosikki ajankohta kuvauksille on auringonlaskun aikaan (kesällä), mutta saamme kuvat otettua kellonajasta riippumatta.

Millainen on kuvaustyylini?

Kuvauksissa asiakkaat saavat minulta tarvittaessa tarkkoja neuvoja, miten he voivat kuviin asettua. Painotan kuitenkin, että paras lopputulos saadaan, kun kuvattava keskittyy hyvään fiilikseen, puolisoonsa (jos esim. pariskuntakuvaus), miettimään iloa ja rakkautta ympärillään, jolloin kamera ja kuvattavana oleminen unohtuu. Loppujen lopuksi käsien asennolla on aika vähän merkitystä, kun kuvista välittyy aitoja tunteita, iloa ja läheisyyttä.

Suomalaiset ovat toisinaan hieman ujoja näyttämään tunteensa julkisesti, mutta kuvauksissa laitan pariskunnat halaamaan ja pussaamaan – siihen kannattaa varautua 😀

Mitä tulee vaatteisiin, niin ohjeistan laittamaan päälle mieluiten vaaleita sävyjä ainakin yläosaan. Toki kuvauspaikalla on merkitystä vaatevalintoja miettiessä – esimerkiksi syksyisissä miljöökuvauksissa voi hyvin pukeutua värikkäämmin! Liian hallitsevat kuosit ja erilaiset logopaidat patistan jättämään kotiin sillä kuvia katsellessa ne vievät liikaa huomiota päähenkilöiltä, eli sinulta ja teiltä, eivätkä muutenkaan tue kuvatyyliäni. Mikäli haluat, voimme pohtia vaatevalintoja yhdessä.

Millä tavalla kuvaukseen voi valmistautua?

Soitan asiakkaille useimmiten pari päivää ennen kuvausta ja annan muutamia ohjeita, miten kuvaukseen voi valmistautua. Paras tulee, kun on rennolla ja positiivisella mielellä ja miettii ajoissa, mitä laittaa päälleen. Kotia ei tarvitse kuurata eikä ikkunoita pestä, sillä pölypallerot eivät kuvista erotu. Kotikuvauksissa voimme siirtää yhdessä joitain elementtejä pois kuvista tai huonekaluja sivummalle.

error: