"Tämän päivän hetket ovat huomisen muistoja."


Hei, olen Kirsi


Olen valokuvaaja, kahden lapsen äiti, vaimo, yrittäjä ja muistojen tallentaja. Elän silmilläni ja rakastan matkoja sekä uusia näkymiä.

Synnyin maalla ja hieman myöhemmin vietin melkein kaksi vuosikymmentä pääkaupungissamme, josta matka jatkui takaisin maaseudun rauhaan. Täällä peltojen laidalla herään kevätaamuisin linnunlauluun ja kasvattelen kesäisin leikkokukkia aurinkoisessa puutarhassamme.

Olen onnellisesti löytänyt elämääni lukuisia ilon aiheita, joista valokuvaus on yksi rakkaimmista!

Kuinka rakastuin valokuvaukseen?


Ensimmäinen muistoni valokuvauksesta on se, kun olin alakouluikäisenä saanut oman kertakäyttökameran ja osoitin sen kotitalomme puutarhassa kohti vaaleanpunaista kukkapenkkiä, jonne keltainen sitruunaperhonen oli juuri laskeutunut.

Kauniit asiat, kuin myös tärkeät hetket, ovat mielestäni aina olleet tallentamisen arvoisia ja huomaan eläväni hyvin paljon muistoista. On ihanaa, miten valokuvien avulla pystymme palaamaan menneisiin hetkiin aina uudelleen. Valokuvat ovat usein ainoita konkreettisia asioita, joita meille tärkeistä hetkistä jää - niin, jos sellaisia vain on joku ottanut!


Ollessani reilu kaksikymppinen sain eräänä jouluna mieheltäni lahjaksi kameran. Pikkuhiljaa opin tekniikkaa ja hoksaamaan mielenkiintoisia kuvakulmia.

Myöhemmin otin pari välivuotta silloisesta työstäni ja täytin päiväni kokoaikaisella valokuvauksen opiskelulla valmistuen lopulta kuva-artesaaniksi.


Lasten kanssa päivät voivat olla pitkiä, mutta vuodet lyhyitä.Valokuvista on tullut tärkeä osa elämääni ja huomaan harmittelevani myöhemmin, jos jokin kuva on jäänyt ottamatta. Varsinkin me äidit jäämme usein kuvista pois ollessamme itse kameran takana. Haluankin olla osaltani auttamassa, että noissa hetkissä, kun lapset ovat pieniä, myös äideillä on paikkansa kuvissa.

Yhtä tärkeänä pidän sitä, että kuvia ylipäätään otetaan, sillä lopulta lapset kasvavat todella nopeasti eikä niitä hetkiä saa enää takaisin.

Sanotaan, että lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä ja kuittaan tämän sataprosenttisesti omasta kokemuksesta. Vastahan me heidät sairaalasta kotiin kannoimme..Mitä muuta teen valokuvauksen ohella?


Olen aina ollut kiinnostunut hyvin monenlaisista asioista ja luulen, etten tule koskaan pysähtymään vain yhden asian äärelle. Luonnehtisin itseäni sanalla multi-passionate, sillä minulle maailma on täynnä monenlaisia, mielenkiintoisia asioita, joita haluan kokea ja kokeilla.

Valokuvaamisen lisäksi rakastan myös kaikenlaista käsillä tekemistä.
Kesällä 2022 valmistuin keramiikka-artesaaniksi ja täältä voit seurata keramiikan matkaani.

KAJE ceramics

Se minusta, nyt kuulisin mielelläni lisää sinusta.

Jätä viesti ja tutustutaan lisää!